Маргарита Попова: Успехът ще дойде, когато заложим на просветените умове

Маргарита Попова: Успехът ще дойде, когато заложим на просветените умове
За да вървим напред, трябва да мислим повече за общото и по-малко за личното, заяви Попова. Снимка: Президентството
A A+ A++ A

Успехът ще дойде тогава, когато сме солидарни като нация и заложим на просветените умове и на разумните икономически решения,  заяви вицепрезидентът Маргарита Попова, която посети Чипровци за честванията по повод 325-годишнината от Чипровското въстание, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

"За да вървим напред, трябва да мислим повече за общото и по-малко за личното“, заяви Попова.

Вицепрезидентът подчерта, че това е примерът, който българските възрожденци и революционери са завещали на народа ни.

Маргарита Попова подчерта, че задача на държавата е да поддържа жива връзката с историческите български емигрантски общности в Европа и по света.

„Всеки тежи на мястото си и много от тези общности са запазили своите народностни традиции и дух. Днес страната ни трябва да създаде условията, които ще ни позволят да работим с тях и да отбелязваме заедно историческите дати, които ни обединяват“, каза Попова.

„Подобно на представителите на други български общности, и българите в Банат, наследници на участниците в Чипровското въстание, поставят пред страната ни въпроса за откриването на български културен институт. Това е естественият начин да съхраним тяхната духовна връзка с България“, посочи Попова.

В Чипровци вицепрезидентът присъства на тържествената церемония, с която бе открит паметникът на полк. Стефан Дуньов – участник в Унгарската революция от 1848 г. и в националноосвободителните борби на Италия. „Когато четири държави – България, Унгария, Италия и Румъния – отбелязват делото и живота на един човек, това също ни дава основание да помислим колко много можем да постигнем, когато работим заедно“, отбеляза Маргарита Попова по повод делото на полк. Стефан Дуньов.

#Маргарита Попова #Чипровци #Попова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници