Барак Обама: САЩ няма да си затварят очите за Сирия , тя не е Ирак, нито Афганистан

Барак Обама: САЩ няма да си затварят очите за Сирия , тя не е Ирак, нито Афганистан
Обама отново подчерта, че операцията срещу Сирия ще има "ограничен и пропорционален характер". Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Ние сме Съединените американски щати. Не можем да си затваряме очите за това, което видяхме в Сирия, заяви Барак Обама в седмичното си объщение към нацията в събота, предаде Си Ен Ен.

"Призовавам, членове на Конгреса , от двете страни, да се обедините и да се застъпите за вида на света, в който искате да живеят вашите деца. Какъв свят искаме да оставим на нашите деца и бъдещите поколения?", заяви президентът на САЩ.

Обама увери, че Сирия  няма да е другият Ирак или Афганистан.

"Всяко действие, което извършваме, ще бъде ограничено, както по време и обхват, като целта е предназначена за възпиране на сирийското правителство от обгазяване на собствения му народ", бе категоричен Обама.

Употребата на химическо оръжие в Сирия застрашава целия регион и не трябва да остава без да се реагира, заяви Обама в петък.

Ние обсъдихме и голямата заплаха за нашата обща сигурност – употребата на химическо оръжие от сирийския режим. Наглото използване от режима на Асад на химическо оръжие е не само сирийска трагедия”, посочи той по време на срещата на Г-20 в Санкт Петербург.

Това е заплаха за глобалния мир и сигурност. Ескалацията на употребата на химически оръжие застрашава съседите на Сирия - Турция, Йордания, Ливан, Ирак, Израел. Тя заплашва с по-нататъшно дестабилизиране на Близкия изток и увеличава шансовете това оръжие да попадне в ръцете на терористични групи”, коментира Барак Обама.

#Барак Обама #Обама #Сирия #конгрес #САЩ #Съединени щати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници