Борисов: Този парламент трябва само да промени Изборния кодекс

Борисов: Този парламент трябва само да промени Изборния кодекс
Според Бойко Борисов този парламент трябва само да промени Изборния кодекс.
A A+ A++ A

"Единственото, което този парламент трябва да направи, е да приеме поправки на Изборния кодекс и нови парламентарни избори."

Това каза пред журналист във Варна в събота председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който бе гост на летния университет на МГЕР, съобщи радио "Фокус".

Според Бойко Борисов е добре да се въведе машинно броене на гласовете.

Относно задължителното гласуване на избори, Борисов заяви „Задължителното гласуване е въпрос, който според мен трябва да се реши с референдум или някакво подобно действие. Аз не харесвам нищо задължително и се страхувам да няма ефект. Има хора, които това много ще ги подразни, има хора, които са „за", трябва да се намери правилното решение. Според мен политическите партии са достатъчно на брой и хората имат възможност да изберат една от тях по време на избори, важното е да осъзнаваме, че изборите са моментът, в който трябва с гласа си, да кажем за или против дадено управление".

Според него при тази неестествена коалиция – АТАКА, БСП и ДПС, вотът на недоверие няма да мине. Борисов допълни, че Атака отново ще подкрепи БСП и ДПС, както ги е подкрепила за бюджета и за всичко останало.

„Вотът на недоверие е политически акт, който предварително е обречен на неуспех. Винаги съм бил честен с хората и съм им казвал, каквото имам да кажа, затова го обмисляме, защото е възможно след това Тройната коалиция да кажат „Ето, видяхте ли, не можа вотът на недоверие да мине и правителството има доверие", затова се колебая дали да го направя и кога", каза още Бойко Борисов.

Във връзка с работата на народните представители в Парламента и тяхното участие в парламентарни комисии, Бойко Борисов посочи, че те ще участват само като членове. „Те ежедневно правят неща, които дори за мен не граничат със здравия разум. Вие видяхте шефът на Националния стадион е 20 години директор, при много правителства, само защото е допуснато на концерт да бъде написано „Оставка", той бе сменен", каза още председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.

По-рано в събота Борисов отправи приветствено слово към младежите от МГЕРБ – Варна, в което засегна актуални проблеми.

#Бойко Борисов #Изборен кодекс #ГЕРБ #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници