Франсоа Оланд: Евентуалният удар по Сирия няма за цел свалянето на режима

Франсоа Оланд: Евентуалният удар по Сирия няма за цел свалянето на режима
„Диктаторът не може да предвиди всичко”, каза френският президент в отговор на въпрос дали армията на Асад не е преместила основните си оръжия от потенциалните цели. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Военно решение на конфликта в Сирия няма. Решението трябва да е политическо. Но военната операция може да ускори търсенето на политическо решение, и това трябва да се разбере”, заяви френският президент Франсоа Оланд след срещата на Г-20 в Санкт Петербург и отбеляза, че евентуалният удар по Сирия трябва да бъде „пропорционален, точен и ограничен отговор, целта на който не е свалянето на режима”, предава „Фокус“.

Оланд увери, че Франция ще изчака инспекторите на ООН да представят доклада си по разследването за атаката с химическо оръжие в Сирия, преди да започне всякакви военни действия срещу режима в Дамаск, съобщава АФП.

„Ще изчакаме ли доклада на инспекторите? Да, ние ще изчакаме доклада на инспекторите, както и ще чакаме гласуването в Конгреса на САЩ” по предложението за удари“, каза още той.

Ние ще направим всичко, което можем, Франция да удари само военни цели, за да се избегнат цивилни жертви”, добави Оланд.

Диктаторът не може да предвиди всичко”, каза френският президент в отговор на въпрос дали армията на Асад не е преместила основните си оръжия от потенциалните цели.

#Франсоа Оланд #ООН #Франция #САЩ #Сирия #конгрес #Башар Асад #химически оръжия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници