Миков: Актът на Съединението може да даде много уроци

Миков: Актът на Съединението може да даде много уроци
Според Михаил Миков, каузата, която днес може да обедини всички българи и политическите им водачи е България да бъде силна и уважавана в Европейския съюз. Снимка: dartsnews.bg
A A+ A++ A

“Актът на Съединението може да даде много уроци. Големият урок е, че когато българският народ е обединен, никой не може да го спре”, каза пред Радио „Фокус” председателят на Народното събрание Михаил Миков. “Когато българският народ тръгне да се издига до свободата си, политическите сметки остават на втори план. Другият голям урок е, че когато народът тръгне, политиците трябва да вървят след него”, подчерта Миков.

По думите му, каузата, която днес може да обедини всички българи и политическите им водачи е България да бъде силна и уважавана в Европейския съюз, да бъде партньор, който всички търсят. “Българските граждани да уважават различията, да ги приемат и в същото време да вървят заедно за постигане на определени национални цели. Това трябва да търсим днес 128 г. след паметния ден на Съединението, заяви още председателят на парламента.

#Михаил Миков #Съединение #Парламент #урок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници