БСП и ГЕРБ влязоха в спор за цените на електроенергията

БСП и ГЕРБ влязоха в спор за цените на електроенергията
БСП и ГЕРБ влязоха в спор за цените на електроенергията и ефективно ли е понижението от 5 %. Снимка: www.silnabulgaria.com
A A+ A++ A

БСП и ГЕРБ влязоха в спор за цените на електроенергията и ефективно ли е понижението от 5 %, което потребителите вече трябва да отчетат в сметките си. Редица потребители не отчитат по-евтина услуга, дори съобщават за повишаване и в дневната и в нощната им тарифа.

Явор Куюмджиев от БСП посочи механизма на новите фактура с изваждане на трите добавки, въведени от ГЕРБ. „За зелена енергия, невъзстановими разходи и кафява енергия. Тези три добавки ГЕРБ ги въведоха, а ние ги махнахме. В момента се изчислява сметката по-различно и клиента два пъти годишно ще получи разбивка на енергията си”, коментира той. По думите му така хората ще разбират потреблението им, от къде идва и на каква цена.

Куюмджиев категорично отрече да се чака ново поскъпване на тока въпреки сигналите от ЕРП-тата, че им предстоят нови разходи.

Според Делян Добрев, липсата в енергетиката е 350 млн. лв, които ще трябва да се компенсират. „Експерти твърдят и за 2 млрд. лв, които се трупат. Неизбежно ще се увеличи тока от юли догодина”, смята той.

#Явор Куюмджиев #БСП #ГЕРБ #Делян Добрев #поскъпване #ЕРП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници