Николай Младенов: България също има данни за химическо оръжие в Сирия

Николай Младенов: България също има данни за химическо оръжие в Сирия
Според бившия външен министър Николай Младенов България също разполага с данни за съществуването на химическо оръжие в Сирия. Снимка: www.razkritia.com
A A+ A++ A

„България също разполага с данни за съществуването на химическо оръжие в Сирия и те датират още от ноември-декември миналата година“, твърди бившият външен министър Николай Младенов, предаде standartnews.com.

Според него настоящата позиция на страната е хаотична и объркана. В Европейския съюз всички страни тежат еднакво и е „маниер от Студената война“ да се чака „Великите сили“ да се разберат, коментира в интервю за БНР Николай Младенов по повод изказванията на управляващите, че се чакат позициите на НАТО и ЕС.

Младенов счита, че темата за сирийските бежанци трябва да бъде обсъдена от парламента, който да реши как да им се помогне. Една от стъпките, които трябва да бъдат предприети в тази насока, е да се съдейства и на съседните страни, така че бежанците там да не преминават в други държави, смята бившият министър от правителството на ГЕРБ. Според него няма реална опасност от бежанска вълна.

Бившият ни външен министър не е оптимист за преодоляване на различията на страните в Съвета за сигурност на ООН. Според него никой не говори за военна операция, освен САЩ, и те ясно са формулирали ограничени удари. По повод отказа на външното министерство да предложи френския посланик Филип Отие за орден „Стара планина“, каквато е традицията за всички посланици с изтичащ мандат, Младенов отново коментира, че това е наказателна акция.

#Николай Младенов #ООН #Отие #вълна #НАТО #ЕС #Сирия #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници