Xperia Z1 вдига високо летвата за самртфоните с Android

Xperia Z1 вдига високо летвата за самртфоните с Android
A A+ A++ A

Новият водещ модел смартфон от портфолиото на Sony, за който вече знаем много, най-сетне беше представен официално от компанията по време на IFA 2013. Макар че след 41-мегапикселовата камера на Lumia 1020, 20-те мегапиксела на камерата на Xperia Z1 не изглеждат толкова впечатляващи, все пак това е резолюция, с каквато все още малко камерафони на пазара могат да се похвалят. Сензорът на камерата е с най-големи физически измерения от всички на пазара. Освен него обаче Sony добавят и технологията BIONZ за обработка на изображения, както и G Lens, които използва при фотоапаратите си.
Дисплеят на телефона е с диагонал 5" като е малко по-голям от Xperia Z, но това се дължи на по-големия сензор за камерата според компанията. И при дисплея на телефона японците не са пропуснали да използват наученото от други продуктови линии. Компанията използва Trilumions и X-Reality технология, които използва при телевизорите от серията Bravia.
За всеки запознат с Xperia Z ще е очевидно, че новият телефон е наследник на предишния, макар че този път Sony са добавили алуминиева рамка към стъкленото покритие на предния и задния панели. Освен това Xperia Z1 е направо водоустойчив. Телефонът ще поддържа работа с LTE и NFC, като за последното от Sony обещават, че ще осигури връзка с 62 различни аксесоари. Както е редно, Xperia Z1 работи с най-новия процесор Snapdragon - 800, с четири ядра и 2,2GHz тактова честота.
Софтуерът на телефона ще е Android 4.2.2 в комбинация с познатия вече скин на Sony, както и някои допълнения към приложението за камерата. В партньорство с Bambuser, Sony обещават, че са осигурили възможност собтсвениците на Xperia Z1 да излъчват видео директно във Facebook. Последното предстои да проверим как работи, защото ако няма проблеми, телефонът наистина може да предизвика фурор. Приложението Info-eye пък може да ви даде допълнителна информация за каквото си поискате, стига да можете да го покажете на снимка.
Телефонът ще се продава с 60 дни безплатен достъп до Music Unlimited, 10 безплатни игри за PlayStation Mobile и шест водещи заглавия от кино афиша. В Европа Xperia Z1 ще се продава с безплатно съдържание на стойност 118 евро, като бъдещите притежатели на телефона могат да очакват да получат филма Elysium веднага щом бъде готова дигиталната му версия. Продабжите на телефона би трябвало да започнат през октомври, макар че за момента остава неясно на каква цена ще се продава.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници