Йовчев: БОРКОР подлежи на внимателен преглед

Йовчев: БОРКОР подлежи на внимателен преглед
Йовчев посочи, че няма преки отговорности и правомощия по отношение на управлението на съответните звена в неговия ресор. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Виждането ми за БОРКОР е, че тази структура, както и много други в държавната администрация, подлежат на внимателен преглед с оглед на изразходваните средства, постигнатите резултати и ефективността на дейност“, заяви на брифинг в парламента новоназначеният председател на Комисията по превенция и противодействие на корупцията Цветлин Йовчев, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Като част от административната реформа, която провеждаме, е именно преглед на ефективността и успешността на тези структури. В никакъв случай в момента не може да се каже, че аз ръководя БОРКОР. Оттук нататък в развитието спрямо всяка една от структурите, които са в моя ресор, няма да бъде така – аз няма да ръководя пряко тези структури”, посочи министърът на вътрешните работи.

Йовчев посочи, че няма преки отговорности и правомощия по отношение на управлението на съответните звена в неговия ресор.

Аз не мога и никога не бих направил това да се намеся в определена структура, вътрешноорганизационните работни процеси, решенията, които взима съответното ръководство. Смисълът на това, че тези структури са под ресора на съответния вицепремиер се състои в това, че има въпроси, които са в една обща сфера, които трябва да бъдат решени от всички служби, както и въпроси, които касаят тяхното взаимодействие, по-добра координация или подготовка на реформи, които касаят повече от една от тези структури”, каза още вицепремиер Йовчев.

На въпрос дали продължава „моделът Цветанов”, премиерът Пламен Орешарски посочи: „Аз лично мисля, че този модел не беше предопределен от структурата, а от изпълнението. Засега нямам индикация, че г-н Йовчев проявява последователност в политиките, които са водени до този момент”.

#Цветлин Йовчев #БОРКОР #Пламен Орешарски #Комисията по превенция и противодействие на корупцията

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници