Орешарски: Кабинетът би работил по-добре в по-спокойна обстановка

Орешарски: Кабинетът би работил по-добре в по-спокойна обстановка
На въпрос дали съжалява, че е станал премиер, Пламен Орешарски каза: „Има много вицове – „какво би станало, ако…” Да не се връщаме назад, да гледаме напред. Ангажиментите са ангажименти. Който ги е поел – трябва да ги свърши”. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кабинетът вероятно би работил по-добре в по-спокойна обществена атмосфера, заяви на брифинг в парламента министър-председателят Пламен Орешарски, предава „Фокус”.

В сегашната атмосфера, обаче, той е длъжен да работи в добрия смисъл на думата и е амбициран за още по-бързи резултати, така че да стане ясно за по-широк кръг граждани, че мерките, които взимаме, са насочени към всички”, добави Орешарски.

Може би в първите сто дни не успяхме да убедим максимално широк кръг български граждани в намеренията ни за работа, така че да работим в интерес на благосъстоянието на гражданите. Това не означава, че няма да продължим да работим така”, заяви той.

На въпрос дали съжалява, че е станал премиер, Пламен Орешарски каза: „Има много вицове – „какво би станало, ако…” Да не се връщаме назад, да гледаме напред. Ангажиментите са ангажименти. Който ги е поел – трябва да ги свърши”.

В митниците винаги има една-единствена концепция – да подобрява събираемостта на приходите и да пресича контрабандни канали. Нека да оставим седмица-две да огледа системата и след това ще съдействам да даде пресконференция и да запознае по-детайлно с инструментариума, плановете за действие и т.н“, посочи премиерът във връзка с назначението на Кирил Желев за директор на Агенция „Митници”.

На въпрос защо не е направен оглед, подобно на назначенията в ДАНС, Орешарски заяви: „Всъщност за това не подпомогна г-н Танов. Не пожелавам на никого да бъде дълго време болен, но това време, през което той беше в болница, беше достатъчно, за да преценим потенциални различни кандидатури и да се спрем на по-малко рисков вариант като човек, който добре познава системата и с който съм работил и имам лични впечатления”.

„Един от ключовите мотиви за номинацията на Цветлин Йовчев беше да координира всички специални служби, които в резултат на законодателни промени, които бяха приети и ще приключат на по-късен етап, са на различно подчинение. Нуждата от вицепремиер, който да координира всички служби, е очевидна. БОРКОР е структура пряко към Министерски съвет, но една от основните й задачи е твърде близка, макар и в аналитичен план, до ключовата задача, стоящи пред правителството – борба срещу корупционните проявления, особено на по-висшите етажи”, посочи премиерът Пламен Орешарски.

#Пламен Орешарски #Цветлин Йовчев #Агенция "Митници" #Кирил Желев #БОРКОР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници