Йовчев: Профилът на протеста е променен

Йовчев: Профилът на протеста е променен
„В голяма част има хора, които са подготвени и имат за цел да извършват насилствени действия. Много голяма част от тези хора са от провинцията”, заяви Йовчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Променил се е профилът на протеста. Има както протестиращи "против", така и протестиращи "за", заяви министърът на вътрешните работи, Цветлин Йовчев, предава БГНЕС.

Йовчев пристигна в парламента, където се очаква да започне блиц-контролът.

Малко след него в НС дойде и премиерът Пламен Орешарски.

"Вземаме всички мерки, за да пазим обществения ред и да не допуснем конфликти. Промяната, която наблюдаваме в момента е в профила на протестиращите, като виждаме хора, които в по-голямата си част са мотивирани по някакъв начин да участват в протеста, отколкото такива, които спонтанно участват", коментира Йовчев.

В голяма част има хора, които са подготвени и имат за цел да извършват насилствени действия. Много голяма част от тези хора са от провинцията”, заяви Йовчев.

"Беше направен опит за премахване на загражденията, за агресивно поведение, но се справихме със ситуацията. Имаме готовност за допълнителни усилия, ако се наложи. Имаме наблюдение на процеса. Всичко, което се случва, се записва. След това ще бъдат установени тези лица и ще им бъде потърсена съответната отговорност", добави министър Цветлин Йовчев.

#Цветлин Йовчев #протест #Парламент #обсада #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници