Появиха се пълните характеристики на Sony Xperia Z1

Появиха се пълните характеристики на Sony Xperia Z1
A A+ A++ A

От сайта Xperia Blog успяха да се доберат до съобщението за пресата, което Sony се кани да изпрати утре след премиерата на смартфона Xperia Z1, и публикуваха всички интересни детайли за техническите характеристики на устройството. Те не са чак толкова много, тъй като вече научихме всички основни неща за смартфона.

И все пак Xperia Z1 ще предложи 5" дисплей с full HD резолюция, който ще е изработен по технологията TRILUMINOS и ще включва режим X-Reality (подобрената версия на Bravia Engine 2) за подобряване на изображението. Както очаквахме устройството ще е с водоустойчив корпус, който ще е сертифициран по стандарта IP55/IP58 (повече от IP55/IP57 в Xperia Z). Sony отново залага на дизайнерската концепция OmniBalance и този път ще използва алуминиева рамка, подобно на Xperia Z Ultra.

Xperia Z1 използва четириядрен чипсет Qualcomm Snapdragon 800 MSM8974 с честота 2.2GHz и има 2GB RAM, 16GB вградена памет, microSD слот и батерия с капацитет 3000mAh. Камерата използва 1/2.3" 20.7MP Exmor RS CMOS сензор с оптика G (27mm и бленда F2.0) и технология "BIONZ for mobile" за обработка на снимките. В софтуерно отношение към камерата ще бъдат добавени и различни нови режими на работа, но за тях вече стана дума (Info-eye, AR ефект, бързо снимане Timeshift и Social live.)

Заедно с това Sony ще обнови и приложението PlayMemories Online, което ще позволи автоматичното публикуване на снимките в онлайн албум без ограничение в мястото за съхранение. Очаква ни и приложението TrackID TV за търсене на информация за ТВ предавания, което ще е достъпно само в избрани страни като Германия, Англия, Франция, Япония и Щатите. Сред наличните аксесоари се посочват външните камери QX10 и QX100, поставката Smart Imaging Stand IPT-DS10M и триножник Smartphone Tripod SPA-MK20M.

Sony Xperia Z1 е с размери 144 x 74 x 8,5 мм при тегло 170 грама и ще се появи на пазара с Android 4.2.2 и в три цвята - бял, черен и виолетов. Продажбите ще започнат още през септември, което определено е добра новина за феновете на компанията.

http://www.xperiablog.net/2013/09/03/sony-xperia-z1-press-release-leaked-full-spec-list-revealed/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници