Барак Обама убеди лидерите на Конгреса за военен удар срещу Сирия

Барак Обама  убеди лидерите на Конгреса за военен удар срещу Сирия
Президентът на САЩ Барак Обама събра лидерите на Конгреса, за да ги убеди в правотата на решението си да атакува Сирия. Снимка:АФП
A A+ A++ A

Президентът на САЩ Барак Обама събра лидерите на Конгреса, за да ги убеди в правотата на решението си да атакува Сирия.

„Това не е Ирак или Афганистан. Говорим за ограничена по обем, пропорционална стъпка, с която да изпратим ясно послание не само на режима на Асад, но и на други страни, които биха прекрачили международните норми”, заяви Барак Обама.

Лидерът на Републиканците, които са мнозинство в долната камара на Конгреса, изрази безрезервна подкрепа за Обама. Той от своя страна призна, че крайната му цел е сваляне на Башар Асад от власт.

"Възнамерявам да гласувам да се даде на президента на САЩ възможността да използва военна сила в Сирия", заяви Кантор малко след като председателят на Камарата на представителите републиканецът Джон Бейнър обяви подкрепата си за Обама по същия въпрос.

„Това е част от нашата по-широка стратегия, която след време ще доведе до укрепване на опозицията и засилване на дипломатическия, икономическия и политически натиск, необходим за преход на властта”, добави американският държавен глава.

Подкрепата на Бейнър ще има важно значение за приемането на парламентарна резолюция за военни действия срещу режима на президента Башар ал Асад в Сирия, въпреки че много от конгресмените републиканци заявиха намерение да гласуват против, отбелязва Франс прес.

Следващата сесия на Камарата на представителите, където мнозинството е републиканско и на Сената, доминиран от демократите, ще започне в понеделник, а гласуването във всяка от двете камари би могло да се проведе в някой от следващите дни.

По Би Ти Ви

#Сирия #САЩ #Барак Обама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници