Орешарски на два отчета за 48 часа

Орешарски на два отчета за 48 часа
Втората поява на Орешарски в Народното събрание ще е точно 48 ч. по-късно - в петък, когато ще отчете първите 100 дни от управлението си. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите два пъти ще разпитват премиера Пламен Орешарски в първата пленарна седмица за сезона, научи „24 часа“.

Първата му поява пред народните представители ще е в сряда, когато в рамките на 90 минути ще се тества и новият вид - парламентарен блицконтрол. Той бе въведен с промяна в правилника на Народното събрание, изготвена под ръководството на зам.-председателя Мая Манолова.

Характерното за новия контрол е, че при него премиерът отговаря без подготовка на импровизирани, а не на предварително изпратени въпроси. Всяка парламентарна група има право на по два.

От ГЕРБ още не са решили кои са двете най-благодатни теми, по които да изпотят премиера. „Въпросите ни са много повече - от Сирия през еврофондовете до митниците“, анализира Томислав Дончев.

Първите 40 минути от заседанието щели да са за изявления на Бойко Борисов, Сергей Станишев, Лютви Местан и Волен Сидеров.

Веднага след това лидерът на БСП ще пробва съгласие по декларация с приоритети. Вчера Борисов повтори, че отхвърля почина на Станишев, понеже опорните точки са били написани в кабинета на „непопулярен лидер“, без да са съгласувани нито с гражданското общество, нито с партиите, нито с президента Плевнелиев.

Втората поява на Орешарски в Народното събрание ще е точно 48 ч. по-късно - в петък, когато ще отчете първите 100 дни от управлението си.

Детайлната програма на кабинета, за която преди ваканцията не остана време, ще бъде представена пред депутатите.

#Пламен Орешарски #Мая Манолова #Народното събрание #ГЕРБ #БСП #Бойко Борисов #Сергей Станишев #Лютви Местан #Волен Сидеров #Плевнелиев #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници