Арсенал привлече Йозил, Фелайни подписа с Манчестър Юнайтед

Арсенал привлече Йозил, Фелайни подписа с Манчестър Юнайтед
Месут Йозил и Маруан Фелайни. Снимка: www.emirates247.com
A A+ A++ A

Арсенал направи най-впечатляващата покупка в последния ден на трансферния прозорец, след като привлече халфа на Реал Мадрид Месут Йозил.

Сумата по трансфера не бе оповестена, но според медиите на Острова и в Испания става въпрос за 50 милиона евро, което е нов рекорд за "артилеристите". Мениджърът на лондончани Арсен Венгер бе жестоко критикуван от феновете на отбора, че отказва да харчи сериозни суми за нови играчи, с което спира развитието на отбора, но френският специалист опроверга всички, привличайки един от най-добрите офанзивни полузащитници в света.

"Изключително щастливи сме, че привлякохме Месут Йозил. Той е невероятен футболист, доказан на клубно и национално ниво. Наблюдаваме го от доста време и той притежава всички качества, които аз търся в играч на Арсенал", обяви доволният Венгер пред клубния сайт.

Белгийският национал от марокански произход Маруан Фелайни е вече официално играч на Манчестър Юнайтед.

"Манчестър Юнайтед е радостен да съобщи за привличането на белгийския полузащитник Маруан Фелайни от Евертън", се казва в съобщение, публикувано на официалния сайт на "Червените дяволи". Сделката е на стойност 27,5 млн. паунда.

25-годишният Фелайни бе купен по настояване на мениджъра Дейвид Мойс, който до неотдавна водеше Евертън. "Той е играч с голям капацитет, силен физически, и мисля, че ще прави голямата разлика", заяви наследникът на сър Алекс Фергюсън.

"Идването ми в Юнайтед е голям скок в кариерата ми. Радостен съм, че отново ще работя заедно с Дейвид Мойс", каза самият Фелайни, който изкара 6 г. при "Карамелите". Играчът има 42 мача за националния на Белгия и записани 7 гола.

БГНЕС

#Маруан Фелайни #Месут Йозил #Арсенал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници