Очакват се хиляди на протест пред парламента в сряда

Очакват се хиляди на протест пред парламента в сряда
"Информацията, която всеки може да види в социалните мрежи е, че се подготвя достатъчно сериозно присъствие. Като брой хора подобно на протеста на 23 юли, когато беше предишната сериозна категорична заявка на протестиращите срещу това управление. Със сигу
A A+ A++ A

"Информацията, която всеки може да види в социалните мрежи е, че се подготвя достатъчно сериозно присъствие. Като брой хора подобно на протеста на 23 юли, когато беше предишната сериозна категорична заявка на протестиращите срещу това управление. Със сигурност става дума за няколко хиляди души, които ще дойдат". Това заяви пред Нова телевизия блогърът Асен Генов.

Изказването му бе по повод готвения протест на 4 септември пред Народното събрание, когато е първият работен ден на депутатите след лятната им отпуска. Той добави, че има информация за хора, които ще дойдат с коли и влакове от различни градове в страната. Генов коментира, че ако Цветлин Йовчев и респективно МВР са разпознали хората, които хвърлят камъни по автобуса на 23 юли т. г. защо досега не са ги предали на съда.

„Ние сме част от „Протестната мрежа" и „Протестната мрежа" може да бъде всеки един гражданин, който е недоволен и не иска управлението на държавата да се случва по начина, по който то се случва в момента.

За провокациите - със сигурност ще има такива. Но колкото повече хора дойдат на площада, толкова повече тези провокации ще бъдат лесно изолирани", добави от своя страна блогърът Иво Божков. Според него, ако подобна провокация като тази на 23 юли се случи утре, тя ще дойде отново от страна на полицията.

„Подозирам, че ако слуховете, които се разнасят в социалните мрежи отново да има автобуси от страна на управляващото мнозинство от трите партии БСП, Атака и ДПС, ако те се държат отново по този начин, давайки възможност и създавайки напрежение между двете групи – тези, които са срещу и другите, които изразяват подкрепа на правителството, тогава със сигурност ръководството на МВР трябва да понесе своята критика", допълни Асен Генов.

#протест #Асен Генов #МВР #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници