Еврокомисар Георгиева: Избягалите от войната в Сирия са над 2 млн.

Еврокомисар Георгиева: Избягалите от войната в Сирия са над 2 млн.
„Тази ситуация представлява трагедия за хората, които са били принудени да напуснат домовете си, но и огромна жертва за благородните гости, които виждат как собствената им стабилност е застрашена от сирийското преселване“, каза още еврокомисар Георгиева.
A A+ A++ A

„Днес получихме тъжно потвърждение – броят на хората, които са избягали от войната в Сирия и живеят като бежанци в съседните страни, е достигнал тревожната граница от 2 милиона души. Повече от половината от тях са деца“, заяви европейският комисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева.

Георгиев направи изявление, след като Агенцията на ООН за бежанците съобщи, че от началото на сирийския конфликт от Сирия са избягали над 2 милиона души, предава „Фокус“.

Комисарят подчерта, че по-голямата част от сирийските бежанци се намират в Турция, Йордания, Ливан и Ирак.

„Тази ситуация представлява трагедия за хората, които са били принудени да напуснат домовете си, но и огромна жертва за благородните домакини, които виждат как собствената им стабилност е застрашена от сирийското преселване“, каза още еврокомисар Георгиева.

В тази връзка комисарят призова да се сложи край на сраженията и подчерта спешната необходимост от политическо решение на сирийския конфликт.

#Сирия #Кристалина Георгиева #бежанци #Иран #Турция #Ливан #Йордания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници