Горанов: Искаме да подкрепим протеста, не да го яхваме

Горанов: Искаме да подкрепим протеста, не да го яхваме
Според Горанов е нормално опозицията да иска да свали от власт управляващите. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

„Няма нищо нередно в протестите. Колегите отляво трябва да се заредят с търпение. Ние искаме да подкрепим протеста, а не да го яхваме. Ясно е, че опозицията иска да свали от власт управляващите. Това е нещо съвсем нормално в демократичното функциониране на една държава. Сегашната тройна коалиция с всяко свое действие ни дава повод да смятаме, че моделът им е изчерпан, че управлението им е изпразнено от съдържание“, каза Владислав Горанов от ГЕРБ пред Нова телевизия във вторник.

Според него, за да легитимира властта си, кабинетът „Орешарски“ трябва да мине през нови избори. „Не виждам защо колегите от БСП толкова се притесняват от нов вот, след като социолозите им дават предимство. Той евентуално би им дал възможност да се освободят от „Атака“, добави Горанов.

„Крайно време е това разбиране за политиката в България да приключи. Ако продължаваме да броим кой колко хора може да изкара по площадите, трудно ще преодолеем тежкото наследство на ГЕРБ“, твърди депутатът от БСП Валери Жаблянов.

„Легендата за спонтанния характер на протеста се разпадна. Протестна мрежа е организация. Продължаващите протести ще доведат България до драма“, добави той. Според Жаблянов на страната са необходими мерки, които ще доближат България до държавите с развита социална политика.

#ГЕРБ #Владислав Горанов #БСП #Атака #България #протести #Орешарски #Валери Жаблянов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници