Социалното ведомство обучава общински служители за работа с рискови групи

Социалното ведомство обучава общински служители за работа с рискови групи
Министерството на труда и социалната политика организира обучения на близо 600 общински служители през септември. Снимка: www.vlada.mk
A A+ A++ A

Министерството на труда и социалната политика организира обучения на близо 600 общински служители през септември 2013 г., съобщиха от ведомството. Те се реализират в рамките на проект „Разработване на комплексни мерки за интеграция на най-маргинализираните общности сред етническите малцинства с фокус върху ромите“.

Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския социален фонд на ЕС. Той ще подпомогне стратегическия подход за интеграция на най-маргинализираните общности сред етническите малцинства, и в частност ромите.

Целта на обученията е да бъде повишен административният капацитет на общините за интегриране на уязвими етническите малцинства. Участниците ще бъдат запознати с подходи за работа с маргинализирани етнически общности за решаването на проблеми, препятстващи интеграцията.

Те ще получат „Сборник с добри практики“, „Наръчник за интеграция“ и други материали, изработени по проекта. Очаква се общински служители от 250 общини да участват в 10-те обучения.

#роми #обучения #групи #интеграция #подход #общности

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници