Иранска делегация в Дамаск отправи сериозни предупреждения към САЩ

Иранска делегация в Дамаск отправи сериозни предупреждения към САЩ
Боруджерди посочи, че всякаква военна намеса в Сирия още повече ще влоши ситуацията в страната, и препоръча на целия свят „да не затъва в поредния батак, въпреки всичките напъни на ционистите“. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Посетилата Дамаск иранска парламентарна делегация, водена от председателя на Комисията за национална сигурност и външна политика Алаеддин Боруджерди, предупреди САЩ, че ще затънат в поредния външнополитически гаф и военна безизходица, ако нападнат Сирия, съобщава турският телевизионен канал CNN-TURK.

Боруджерди посочи, че всякаква военна намеса в Сирия още повече ще влоши ситуацията в страната, и препоръча на целия свят „да не затъва в поредния батак, въпреки всичките напъни на ционистите“, предава „Фокус“.

Иранските депутати категорично отхвърлиха всякакви обвинения на сирийската опозиция за военно присъствие на Техеран в страната и обясниха, че Сирия няма нужда от чужда военна намеса.

От едната страна на барикадата срещу ционистите е сирийската армия, а успоредно с тях са смелите младежи на тази арабска страна, които са напълно достатъчни сами да се защитят и да дадат достоен отговор на нападателите“, посочи иранският депутат, цитиран от CNN-TURK.

#Иран #Дамаск #Сирия #САЩ #военна намеса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници