Адмнистрацията на Обама убедена, че Конгреса е зад него за военна операция в Сирия

Адмнистрацията на Обама убедена, че Конгреса е зад него за военна операция в Сирия
Друг парадокс се получава от факта, че на помощ на Обама може да се притекат неговите традиционно непримирими опоненти сред закоренелите консерватори. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Администрацията на президента на САЩ Барак Обама е уверена, че Конгресът ще одобри военната операция за Сирия, въпреки че сред американските власти няма единно мнение по този въпрос, предава „Фокус“.

Многобройните изказвания на сенатори и конгресмени в неделните телевизионни програми показаха, че не всички от тях са готови да подкрепят резолюция, разрешаваща на президента да използва въоръжени сили за нанасянето на удари срещу сирийски военни обекти, съобщава ИТАР-ТАСС.

Открити противници на такава акция, както и онези, които се съмняват в нейната целесъобразност, могат да се намерят както сред републиканската опозиция, така и в редиците на управляващите демократи.

Както стана ясно, партийната принадлежност в този случай не играе главна роля и либералното крило на демократите неочаквано се оказа в един лагер с изолирани членове на т.нар, „чаена партия” на републиканците.

Друг парадокс се получава от факта, че на помощ на Обама може да се притекат неговите традиционно непримирими опоненти сред закоренелите консерватори.

За да убеди скептиците в необходимостта от операция в Сирия, в неделя Обама е провел няколко телефонни разговора със сенатори и конгресмени.

#Барак Обама #САЩ #Сирия #военна операция #конгрес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници