Станишев увърта за Първанов в БСП

Станишев увърта за Първанов в БСП
Сергей Станишев не смята да сдава лидерския пост в БСП. Снимка: bTV
A A+ A++ A

Председателят на БСП Сергей Станишев обяви, че ще продължи да се бори да бъде начело на партията на фона на слуховете, че след края на президентския си мандат Георги Първанов ще се опита да оглави отново столетницата.

„За мен БСП е кауза и ще продължавам да работя за нея“, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по bTV в отговор на въпрос дали би подал оставка.

„Кой ще е председател на БСП, ще реши конгресът на партията. Това е най-последният въпрос, който в момента ме вълнува. Всеки, който иска да работи за партията, е добре дошъл. Как ще участва, партията ще реши“, заяви Станишев на въпрос какво ще прави Георги Първанов в БСП след края на мандата си, като допълни, че не може да бъде „говорител“ на отиващия си президент.

„Не участвам със схеми никъде и никога и може би затова съм неудобен“, каза той по повод думите на Борисов, че Доган и Първанов са се сговорили тайно за нов социално-либерален модел, като наблегна, че според него в ГЕРБ са притеснени от резултатите на президентските и местните избори.

„С ДПС сме имали достатъчно сложни отношения, но ще продължаваме да работим като опозиционни партии. Нямам основание да смятам, че подкрепата им не е била искрена. И ако говорим за социално-либерален съюз, тройната коалиция беше най-голямата еманация на националното съгласие. Тя не беше съвършена, но тя беше израз на волята на хората“, отбеляза още Станишев, като коментира отново противоречивото наследство на ръководеното от него през 2005–2009 г. правителство на тройната коалиция.

#Сергей Станишев #БСП #Георги Първанов #ГЕРБ #Българска социалистическа партия #ДПС #Ахмед Доган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »