Иран: Израел ще понесе отмъщението, ако САЩ атакуват Сирия

Иран: Израел ще понесе отмъщението, ако САЩ атакуват Сирия
„САЩ, които поканиха държави от региона в голямата лъжа за борба с „Ал Кайда” след 11 септември 2001 г., сега се сражават в полза на „Ал Кайда” в Сирия”, подчертава Фирузабади. Снимка: www.presstv.ir
A A+ A++ A

Израел ще понесе отмъщението, ако Съединените щати започнат военни удари срещу Сирия, предупреди високопоставен ирански военен, съобщава ливанският вестник “Дейли Стар”, предава „Фокус“.

„Израел ще бъде ударен от атаки за отмъщение, ако Съединените щати започната офанзива срещу Сирия, тъй като израелската държава е първият подстрекател за атакуването на Сирия”, заяви началника на Генералния щаб на иранската армия генерал-майор Хасан Фирузабади.

Иран лоялно подкрепя режима в Дамаск и е водещ поддръжник на „Хизбулла” в региона.

Фирузабади обвини Израел, че ръководи усилията за въвличането на Вашингтон във война с правителството в Дамаск. Високопоставеният ирански офицер обвинява Вашингтон още в това, че застава на страната на „Ал Кайда” в Сирия и предупреждава за последствия в случай на американски удар по разкъсваната от гражданска война държава.

„САЩ, които поканиха държави от региона в голямата лъжа за борба с „Ал Кайда” след 11 септември 2001 г., сега се сражават в полза на „Ал Кайда” в Сирия”, подчертава Фирузабади.

Той предупреждава, че американските военни действия на теория може да донесат огромни проблеми на другите регионални сили.

„Страните в региона подкрепящи тази жестока война ще претърпят сериозни загуби”, казва той.

#Хасан Фирузабади #Израел #Иран #Сирия #Дамаск #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници