„Ал Кайда” в Иран призова египтяните да се бият срещу армията

„Ал Кайда” в Иран призова египтяните да се бият срещу армията
„Днес, ние заявяваме, че тези армии са неверници и това имаме морален дълг да се бием с тях, особено с египетската армия”, казва говорителят на групировката Абу Мохамед ал Аднами в 30 минутен запис. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Водещата групировка на „Ал Кайда” в Иран и Сирия призова египтяните да се въоръжат и изправят срещу армията на страната, става ясно от публикувано в събота в интернет аудио послание, предава „Фокус“.

Ислямска държава Ирак и Левант” също така отхвърля „Мюсюлмански братя”, движението на сваления египетски президент Мохамед Мурси, като „зло”, заради подкрепата му за демокрацията и опитало се да спечели властта чрез избори.

„Днес, ние заявяваме, че тези армии са неверници и това имаме морален дълг да се бием с тях, особено с египетската армия”, казва говорителят на групировката Абу Мохамед ал Аднами в 30 минутен запис.

Египетската армия работи усилено за въвеждането на светското и управлението от светски закони. Египетската армия е армия, която защитава лихварството, бордеите, евреите, коптите и християните, които са срещу Аллах и неговия пророк. Това е армия, която атакува джамии и Корана, е убила и ранила хора на мирни демонстрации. Това армия, срещу която не може да се сражавате ли е?”, се казва в записа.

#Ал Кайда #Иран #Сирия #Египет #Мюсюлмански братя #Мохамед Мурси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници