Жозе Барозу: Финансовата криза показа колко устойчива е Европа

Жозе Барозу: Финансовата криза показа колко устойчива е Европа
Според Барозу, на международната общност днес не й достигат две много важни елемента за устойчиво развитие – солидарност и отговорност.
A A+ A++ A

Европейският съюз издържа „стрес-теста” в резултат на „най-сериозната финансова криза след Втората световна война”, заяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу в изказване на заключителното заседание на Европейския форум в Алпбах, Австрия, съобщава РИА Новости, предава „Фокус“.

Според Барозу, кризата с еврото е предизвикана не от погрешна политика на ЕС, а от „безотговорните” действия на някои компании и държави, но в този момент ЕС не е имал достатъчно „механизми за солидарност” за разрешаването на кризата.

Ние строяхме спасителни лодки на сред буря. Всеки разбира, че това не е много удобно”, посочи Барозу.

Преди година мнозина смятаха, че Гърция ще излезе от еврозоната, но Гърция остана. Въпреки всички пророци, Европа показа удивителна устойчивост. Силите на интеграцията в Европа са по-мощни, отколкото силите на дезинтеграция”, каза председателят на ЕК.

Според него, на международната общност днес не й достигат две много важни елемента за устойчиво развитие – солидарност и отговорност.

#Европа #криза #Жозе Мануел Барозу

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници