Цецка Цачева става заместник на Миков

Цецка Цачева става заместник на Миков
Цецка Цачева става заместник на Михаил Миков, твърдят от ГЕРБ.
A A+ A++ A

Цецка Цачева става зам.-председател на Народното събрание от есента. Това съобщи за „Преса“ Цветан Цветанов. Имало решение на ръководството на ГЕРБ, за което се очаква съгласието и на парламентарната група във вторник.

Самата Цачева не знаеше в четвъртък за това решение. В момента ударно се ремонтира стаята, в която в предишния мандат се помещаваше групата на „Атака“. Тя се намира до стаята на ГЕРБ-ерите и според запознати най-вероятно ще бъде предложена на новия зам.-председател.

Цачева ще определя законодателната програма и ще следи за гласуването на текстовете от законопроектите. По-рано това вършеше Искра Фидосова. Групата на Борисов вече обяви, че от 4 септември влизат в комисиите. Депутатите са направили предварително разпределение, което трябва да се утвърди.

ГЕРБ вече анонсира, че ще иска 1/3 от ръководството на парламентарни комисии, макар да са наясно, че това няма как да стане. Засега им предлагат да поемат комисията по инвестиционно проектиране или по правата на човека. ГЕРБ-ерите все още нямат решение дали ще откажат тези позиции, или ще се задоволят само със зам.-председателски места.

В момента и двете комисии имат свои шефове. ГЕРБ настоява да получи ръководството на икономическата комисия. Не е изключено и това да се случи, ако седнат на масата за преговори и се разберат за основните приоритети, по които ще работят заедно, допуснаха запознати вчера. Шефът й Алиосман Имамов винаги можело да бъде компенсиран с по-високо назначение в изпълнителната власт.

Групата на ГЕРБ има решение Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Вежди Рашидов да не влизат в нито една комисия. Депутатите са разпределени като членове според квалификацията им.

#Цецка Цачева #ГЕРБ #Цветан Цветанов #Искра Фидосова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници