Апоел Никозия сменя Фенербахче в групите на Лига Европа, Тромсьо вместо Бешикташ

Апоел Никозия сменя Фенербахче в групите на Лига Европа, Тромсьо вместо Бешикташ
A A+ A++ A

Кипърският Апоел Никозия извади късмета да спечели днешния специален жребий, който определи заместника на турския Фенербахче в групите на турнира за Лига Европа, съобщи БГНЕС.

Комисията на УЕФА за спешни случаи взе решение всички тимове, загубили плейофния кръг в Лига Европа, да участват днес в жребий, който да определи заместника на "фенерите" в групите на втория по сила европейски клубен турнир. Турският гранд бе изваден от тазгодишното издание на Лига Европа и няма да играе в европейските турнири през следващия сезон, заради участие в уредени мачове. Апоел Никозия загуби плейофния кръг от Зулте Варагем, но днес извади страхотен късмет, така че продължава европейската си авантюра.

По-рано днес пък стана ясно, че норвежкия Тромсьо ще играе в групите на Лига Европа за сметка на другия турски тим, уличен в уреждане на мачове - Бешикташ. До самия жребий остава само една въпросителна. След малко ще бъде доигран мачът между АЗ Алкмаар и Атромитос, който бе прекратен снощи след един час игра, заради избухнал пожар на стадиона. Двубоят бе прекратен при резултат 1:0 в полза на Атромитос, а домакините в този момент бяха с човек по-малко. Първата среща в Гърция приключи при резултат 3:1 в полза на холандците.

По обяд е жребият за груповата фаза на турнира, в който ще участва и българският шампион Лудогорец Разград.

 

 

#Фенербахче #Лига Европа #Бешикташ #Тромсьо #Апоел Никозия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници