Суперкупата на УЕФА - Байерн срещу Челси, Гуардиола срещу Жозе

Суперкупата на УЕФА - Байерн срещу Челси, Гуардиола срещу Жозе
Снимка: bTV
A A+ A++ A

Тази вечер в Прага ще се играе мачът за суперкупата на УЕФА. Един срещу друг ще застанат победителят в Шампионската лига - Байерн (Мюнхен) и носителят на трофея в Лига Европа - Челси. Двубоят между два от най-силните състави в света водени от едни от най-добрите треньори Пеп Гуардиола и Жозе Моуриньо предизвиква огормен интерес.

Титлата, която обикиновенно се смята за престижна тази година ще има по-голям залог. Байерн (М) ще търси реванш от Челси за нещастно загубеният финал в Шампионската лига на спбствения си стадион през 2012. Срещата ще бъде и пряк дуел между "вечните" врагове Гуардиола и Моурньо, които за последно заставаха един срещу друг като наставници на Барселона и Реал, пише bTV.

Байерн направи исторически сезон и спечели требъл. Челси триумфира в Лига Европа, но и двата отбора бяха водени от други наставници - Юп Хайнкес и Рафа Бенитес.

На пресконференцията преди мача в Прага Пеп и Жозе опитаха да накарат медиите да обърнат внимание на отборите им, а не на дуел между тях двамата.

Напрежението върху испанския наставник е по-голямо след невероятния сезон на Байерн и очакваните супер резултати, които той постигна с Барса.

Победа в мача за суперкупата ще буде първи трофей за Моуриньо след завръщането му на "Стамфорд Бридж". Гуардиола с Байерн вече загуби мача за Суперкупата на Германия с 2:4 от Борусия (Дортмунд) и той също има амбиции за първа титла с новия си отбор.

Двамата наставници ще могат да разчитат на най-добрите си футболисти. В Байерн си отдъхнаха, че контузията на Швайнщайгер от двубоя с Фрайбург не е тежка, но новото попълнение Алкантара ще бъде извън игра няколко седмици.

В навечериота на мача в Прага Челси обяви трансферите на Уилиян и Самюел Ето'о, но двамата няма да вземат участие в мача. Срещата ще бъде ръководена от шведския арбитър Йонас Ериксон.

#Байерн (Мюнхен) #Лига Европа #Челси #Хосеп Гуардиола #Жозе Моуриньо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници