България остана без съдийка на Световното по художествена гимнастика

България остана без съдийка на Световното по художествена гимнастика
България остава без съдия на Световното по художествена гимнастика в Киев. Снимка: www.burgas.bg
A A+ A++ A

България остана без съдийка на Световното първенство по художествена гимнастика в Киев. Българската съдийка Даниела Велчева не бе допусната да съдийства и индивидуално, и при ансамблите, съобщиха от Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ), цитирани от "Фокус".

Президентът на БФХГ Илиана Раева поиска среща с генералния секретар на ФИГ Андре Гейсбюлер, която продължи един час в офиса на ФИГ. Илиана Раева поиска съдействие и от министъра на спорта Мариана Георгиева и председателя на БОК Стефка Костадинова. Раева ги запозна с проблема по телефона и получи писма до президента на ФИГ Бруно Гранди, в които се иска разясняване на проблема.

Раева предаде писмата на срещата с генералния секретар на ФИГ, а след като се запозна с текста на писмата, президентът на ФИГ Бруно Гранди се е присъединил към разговора. Раева е поискала да чуе аргументите за така направените комисии и избор на съдии без жребий и да се аргументират - защо са нарушени правилата за съдийство, на какъв принцип са избрани съдиите без жребий, и защо има държави с четири, три и две съдийки, а други нямат съдии.

Президентът на ФИГ Бруно Гранди заяви, че това се прави за първи път, не е ясно дали ще се прави и друг път, и каза още, че вече не може да промени комисиите, които са направени също без жребий.

Недоволството от безпрецедентното решение на ФИГ за съдийството е основна тема на световното първенство, се казва в съобщението на БФХГ.

#България #Илиана Раева #художествена гимнастика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници