Берлин и Москва ще чакат решението на ООН за Сирия

Берлин и Москва ще чакат решението на ООН за Сирия
Путин и Меркел изчакват позицията на ООН по отношение на Сирия. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел са постигнали съгласие за нуждата Съветът за сигурност на ООН да изчака доклада на експертите на Световната организация за предполагаемото химическо нападение в предградията на Дамаск от преди седмица, предаде АФП, цитирана от бТВ.

„Двете страни изхождат от факта, че активната работа ще бъде продължена в рамките на Обединените нации и другите съществуващи формати, за да се намери политическо и дипломатическо решение на настоящата ситуация”, цитира агенцията официално комюнике на Кремъл.

„В частност особено важно е Съветът за сигурност да разгледа доклада на оръжейните инспектори на ООН, за възможното използване на химическо оръжие в Сирия”, продължава текстът.

По-рано през деня Лондон разпространи официално правно становище, че ситуацията в Сирия дава право на Великобритания да действа и без одобрение на ООН.

От своя страна, американският президент Барак Обама обяви, че все още не е взел окончателното решение за евентуална военна кампания срещу Сирия.

#Москва #Берлин #ООН #Сирия #Ангела Меркел #Владимир Путин #Лондон #Барак Обама #САЩ #Кремъл

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници