Хакнати телефони могат да блокират разговорите на околните

Хакнати телефони могат да блокират разговорите на околните
A A+ A++ A

Учени от Техническия университет в Берлин са успели да превърнат обикновени телефони с разширени възможности в заглушител за сигнала за близкостоящи други телефони, които използват същата мрежа. Учените използват модификация на софтуера на телефоните, а технологията работи с 2G GSM мрежи, които все още са най-разпространените. Промяната в софтуера на телефона позволява на устройството да изпрати лъжлив сигнал към мрежата за доставени съобщения и входящи разговори.

Учените всъщност са пренаписали софтуера на baseband процесора (той се грижи за комуникацията) на телефона, като по този начин са позволили точно това устройство да отговаря, когато най-близкостоящата клетка търси точния телефон, за да изпрати към него входящо обаждане или SMS.

Модифицираният телефон отговаря при повикване независимо за кой телефон е предназначено то, като по този начин не позволява на други мобилни потребители наблизо да получават обаждания и съобщения. За експеримента са използвани телефони от серията Motorola C1 (C118, C1198 и C123).

http://www.technologyreview.com/news/518646/hacked-feature-phone-can-block-other-peoples-calls/
https://www.usenix.org/conference/usenixsecurity13/let-me-answer-you-exploiting-broadcast-information-cellular-networks

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници