Плевнелиев и Найденов заедно на учение в Шабла

Плевнелиев и Найденов заедно на учение в Шабла
За поредна година на зенитен полигон Шабла се проведе учение, целящо да покаже боеготовността на българската армия. Снимка: "Стандарт"
A A+ A++ A

За поредна година на зенитен полигон Шабла се проведе учение, целящо да покаже боеготовността на българската армия.

Официални гости на стрелбите са президентът Росен Плевнелиев, министърът на отбраната Ангел Найденов, министърът на културата Петър Стоянович, Негово Превъзходителство посланика на Словения в България, областните управители на Добрич и Варна, кметове.

Пред гостите командирът на военно-въздушните сили и ръководител на учението генерал-майор Константин Попов заяви, че за поредна година учението се осъществява в тясно сътрудничество със сръбските военно-въздушни сили. На зенитния полигон, който е с площ над 4000 кв.километра, участват 1400 души и над 600 единици бойна и транспортна техника.

250 са военните от сръбските военни сили, които също вземат участие. Самото учение протича в четири етапа.

Подробности за деня на стрелбите изнесе зам.-командирът на ВВС бригаден генерал Румен Радев, който поясни на гостите какво ще наблюдават на зенитния полигон. От името на сръбските военни генерал-майор Миодраг Горбич благодари за възможността за трета по ред година да участват в тренировъчните стрелби като подчерта, че 90 от военослужещите са за първи път на зенитен полигон Шабла. От сръбска страна учението наблюдава началникът на Генералния щаб на сръбската армия генерал Дикович.

#Росен Плевнелиев #Ангел Найденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници