Ахмад Джарба: Западът трябва да нанесе „наказателен удар по режима” в Сирия

Ахмад Джарба: Западът трябва да нанесе „наказателен удар по режима” в Сирия
Западните държави трябва да проведат военна операция срещу правителствените войски в Сирия, смята лидерът на опозицията, Ахмад Джарба. Снимка: www.eastok.bg
A A+ A++ A

„Западните държави трябва да проведат военна операция срещу правителствените войски в Сирия и да започнат разследване срещу президента Башар Асад в Международния наказателен съд“, заяви лидерът на Националната коалиция на сирийските революционни и опозиционни сили, Ахмад Джарба в интервю за в. „Паризиен”, предаде Агенция „Фокус“.

Той подчерта, че сирийската опозиция очаква от западните държави да нанесат „наказателен удар по режима”, а също така да окажат „политическа и военна подкрепа за Сирийската свободна армия”.

Джарба отбеляза още, че президентът на Сирия получава подкрепа от Русия, Иран и ливанската шиитска радикална групировка „Хизбулла”, докато опозицията не получава достатъчна чужда помощ.

„Изпитваме недостиг от всякакво естество. Нашите съюзници не ни предоставиха нищо, от това, което поискахме”, заяви той. В четвъртък Джарба ще се срещне с президента на Франция Франсоа Оланд.

#Ахмад Джарба #Франсоа Оланд #Хизбулла #Башар Асад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници