Руски дипломати са напуснали срещата на Съвета за сигурност на ООН за Сирия

Руски дипломати са напуснали срещата на Съвета за сигурност на ООН за Сирия
Източникът отбеляза, че представителите на западните държави са продължили обсъждането на проекторезолюцията, но засега няма данни, дали ще може да се проведе заседание на Съвета за сигурност на ООН по тази тема в пълен състав. Снимка: cross.bg
A A+ A++ A

Руските дипломати са напуснали срещата между представителите на петте постоянни страни-членки на Съвета за сигурност на ООН, на която се обсъждаше британската проекторезолюция по отношение на Сирия, съобщава информиран източник в щабквартирата на ООН, цитиран от РИА Новости.

Източникът отбеляза, че представителите на западните държави са продължили обсъждането на проекторезолюцията, но засега няма данни, дали ще може да се проведе заседание на Съвета за сигурност на ООН по тази тема в пълен състав, предава „Фокус“.

По-рано британският премиер Дейвид Камерън заяви, че Великобритания е подготвила проекторезолюция, която осъжда използването на химическо оръжие от сирийските власти и която разрешава „предприемането на необходимите мерки за защита на цивилното население”.

#Съвет за сигурност #ООН #Сирия #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници