Турция разполага с данни, които потвърждават използването на химическо оръжие в Сирия

Турция разполага с данни, които потвърждават използването на химическо оръжие в Сирия
„Докато в Сирия действа настоящият режим, в региона и в Турция няма да има спокойствие”, добави Давутоглу след завръщането си от Саудитска Арабия.
A A+ A++ A

Ние призовахме ООН да действа, да изпрати делегация в Сирия, докато не бъдат скрити уликите. Но вече бе късно. В същото време ние разполагаме с много сериозни разузнавателни данни за употребата на химическо оръжие и то именно от силите на режима. Ние споделихме тези материали с наши колеги”, заяви министърът на външните работи на Турция Ахмет Давутоглу, съобщава ИТАР-ТАСС, предава „Фокус“.

Докато в Сирия действа настоящият режим, в региона и в Турция няма да има спокойствие”, добави Давутоглу след завръщането си от Саудитска Арабия.

Днес не е време да се води евтина политика. Турция никога не е подкрепяла силовите действия, но сега ситуацията е друга – в Сирия бе използвано химическо оръжие. Загинаха хиляди хора. Ние сме принудени да дадем отговор на това”, подчерта министърът.

Давутоглу посочи, че международната общност, както и Анкара, продължават да анализират „всички възможни варианти за съвместни действия” по отношение на Сирия, и добави, че е „необходимо да се обсъди възможността за намиране на мирно решение”.

#Сирия #Турция #химически атаки #Ахмет Давитоглу #ООН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници