Саудитската армия в пълна бойна готовност

Саудитската армия в пълна бойна готовност
Центърът за управление на саудитските сухопътни войски е издал заповед до всички военни части постоянно да изпращат доклади за тяхната бойна готовност. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Армията на Саудитска Арабия е приведена в пълна бойна готовност на фона на изявленията на западните страни за предстоящи удари по Сирия, съобщават арабски медии, предава БГНЕС.

Центърът за управление на саудитските сухопътни войски е издал заповед до всички военни части постоянно да изпращат доклади за тяхната бойна готовност.

Новината последва след информацията, че САЩ планират да нанесат ракетен удар по Сирия още в четвъртък в отговор на използваното от властите в Дамаск химическо оръжие срещу бунтовниците.

Според американски телевизии става дума за ракетни удари с ограничен мащаб в течение на три дни, за да се "изпрати послание на сирийския президент Башар ал Асад".

От американски военни източници постъпват данни, че от кораби в Средиземно море ще бъдат изстреляни крилати ракети "Томахок".

През последните дни Пентагонът усили своето присъствие в източната част на Средиземно море, като в близост до сирийските териториални води са разположени атомни подводници на ВМФ на САЩ, въоръжени с крилати ракети.

#Сирия #Саудитска Арабия #САЩ #Башар Асад #химически оръжия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници