Бан Ки Мун: СС на ООН незабавно да се намеси в Сирия

Бан Ки Мун: СС на ООН незабавно да се намеси в Сирия
Положението в Сирия е стигнало критичната точка, използваното химическо оръжие от страните в конфликта е колосално престъпление. Това заяви генералният секретар на ООН Бан Ки Мун. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Положението в Сирия е стигнало критичната точка, използваното химическо оръжие от страните в конфликта е колосално престъпление. Това заяви генералният секретар на ООН Бан Ки Мун.

"Използването на химическо оръжие при каквито и да било условия е най-грубо нарушаване на международното право и колосално престъпление", заяви той на конференция в Хага. Едновременно с това Бан Ки Мун смята, че СС на ООН трябва незабавно да се намеси за разрешаването на ситуацията в Сирия.

Този орган на световната организация трябва да прояви единство, категоричен е генералният секретар и добави, че на дипломацията трябва да й бъде даден шанс да спре конфликта.

През последните дни положението в Сирия се изостри след съобщенията за използване на химическо оръжие в едно от предградията на Дамаск. При атаката загинаха стотици, а хиляди са ранени, твърдят от НПО Лекари без граница.

Очаква се в близките дни САЩ и техните съюзници да нанесат удари по силите на президента Башар Асад в отговор на химическата атака, за която се твърди, че е дело на неговите сили.

По РИА "Новости", цитирана от БГНЕС

#Сирия #ООН #САЩ #Бан Ки Мун

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници