„Хамбургер моргенпост": Български деца живеят под мост в Хамбург

„Хамбургер моргенпост": Български деца живеят под мост в Хамбург
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Големи детски очи надничат от палатката. Момчето и неговата малка сестра, които са от България, не са на къмпинг - те живеят в мизерните условия под мост в германския град Хамбург, пише германският в. "Хамбургер моргенпост", цитиран от Фокус.

Бабата и дядото са дошли преди месец в Хамбург и оттогава са се заселили под моста. Те са пристигнали в Германия от Бургас, защото там не са виждали никакво бъдеще за себе си. С тях са дошли дъщеря им и двамата внуци- на 4 и 6 години.

Семейството очаква да получи помощ. Но германският закон предвижда, че имигрантите първо трябва да работят три месеца, преди да подадат молба за финансова социална подкрепа.

Междувременно, на семейството е бил предложен подслон. Но не съществува общ приют за имигрантски семейства. Жените и мъжете биват разделяни, а за децата се погрижват в специални детски учреждения.

Когато стане ясно, че пришълците не могат да предявяват претенции за помощи, социалните служби могат да им предложат единствено билет за пътуване до родината им.

#България #Германия #деца #Бургас #хамбург

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници