Борисов: МВР да си смени стила

Борисов: МВР да си смени стила
„МВР като стил трябва да забрави превишаването на правомощията, които има в една такава акция“, каза премиерът Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

МВР трябва да спре да превишава правомощията си, смята премиерът Бойко Борисов.

„МВР като стил трябва да забрави превишаването на правомощията, които има в една такава акция“, каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти след първата си среща с президента Росен Плевнелиев и в отговор на въпрос за случая в Мировяне, предаде агенция „Фокус“.

„Изпълниха моята воля, наказаха тежко участниците в тази акция. Надявам се, че министър Цветанов ме е разбрал правилно, че това не може да бъде стил и действие на МВР и че в подобен следващ случай действително трябва да си отидат и големи началници от министерството“, заяви премиерът.

Борисов каза, че вчера се е срещнал с всички служители на МВР, които са участвали в акцията в Мировяне.

„Грубо превишаване на правата. Аз съм ги санкционирал многократно“, подчерта министър-председателят.

„МВР като стил трябва да забрави превишаването на правомощията, които има в една такава акция. Има двама униформени полицаи, отиват и провеждат проверката. И с това се приключва цялото мероприятие“, каза още Борисов.

По отношение на наказанията за случая в Мировяне Борисов заяви, че е отстранен началникът на полицейското управление, който съответства по ранг на директор на полицията в един областен град.

#Бойко Борисов #Борисов #премиер #МВР #правомощия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници