Управляващата партия в Турция получава 51,4% подкрепа

Управляващата партия в Турция получава 51,4% подкрепа
„Следователно във вътрешнополитически план в Турция няма големи размествания. Нека никой да не си прави илюзии в тази насока и да не се опитва да са самозаблуждава.”, посочи още Чилик, цитиран от телевизионния канал CNN-TURK. Снимка: vagus.tv
A A+ A++ A

Заместник-генералният председател на управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието Хюсеин Челик оповести, че партията получава подкрепа от 51,4% от гласоподавателите в страната, съобщава CNN-TURK, предава „Фокус“.

Данните са от представително проучване, проведено в периода 5-19 август, при което на анкетираните е бил зададен въпросът: „За кого ще гласувате, ако изборите са днес”.

51,4% са изразилите своята подкрепа за ПСР , 24,9% - за основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП), 13,5% - за Партията на националистическото движение (ПНД), а 7% са подкрепили легалната и парламентарно представена кюрдска Партия на мира и демокрацията (ПМД).

„Следователно във вътрешнополитически план в Турция няма големи размествания. Нека никой да не си прави илюзии в тази насока и да не се опитва да са самозаблуждава.”, посочи още Чилик, цитиран от телевизионния канал CNN-TURK.

#Хюсеин Челик #Турция #Партия на справедливостта и развитието

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници