49,03% от потребителите на „Топлофикация” ще доплащат изравнение, 49,75% ще получат пари обратно

49,03% от потребителите на „Топлофикация” ще доплащат изравнение, 49,75% ще получат пари обратно
Почти половината от потребителите на „Топлофикация – София” или 49,03% ще доплащат за изразходваната топлинна енергия през изминалия отоплителен сезон, след излезлите окончателни изравнителни сметки.
A A+ A++ A

Почти половината от потребителите на „Топлофикация – София” или 49,03%  ще доплащат за изразходваната топлинна енергия през изминалия отоплителен сезон, след излезлите окончателни изравнителни сметки,  заяви общинският съветник от групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет (СОС) и председател на работната група за „Топлофикация – София” Зафир Зарков в интервю за агенция „Фокус”.

49,75% от клиентите на топлофикационното дружество в София пък ще получат обратно пари.

Общинският съветник посочи, че столичани вече са получи изравнителните си фактори, като те са достъпни и в касите на компанията. 2,9% от клиентите на дружество все още не са осигурили достъп за отчет на уредите и на основание Наредбата за топлоснабдяване и методиката за дялово разпределение те имат начислени сметки на максимална мощност на отоплителните тела.

„В такива случаи клиентите могат да поискат от своя топлинен счетоводител допълнителна дата за отчет на уредите или преразглеждане на изравнителните сметки, като срокът за такава молба е до началото на октомври. Трябва да се знае обаче, че в резултат от допълнителния отчет сметките на останалите клиенти в цялата сграда могат да претърпят корекции”, предупреди общинският съветник. Позовавайки се на други данни от изчислителния център на „Топлофикация – София”, Зафир Зарков отбеляза, че 3990 семейства в столицата няма да доплащат или да получават суми след изравнителните сметки, тъй като са били на месечен отчет, включващ и водомерите за топла вода.

Почти половината от всички потребители на топлофикационното дружество, които имат да получат пари след изравнителните сметки и нямат просрочени задължения, могат да изберат: или да получат парите си в брой, или да оставят сумата за покриване на следваща сметка.

#„Топлофикация – София” #София #сметка #Зафир Зарков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници