ФБР: "Анонимните" са разгромени

ФБР: "Анонимните" са разгромени
A A+ A++ A

Хакерското движение, известно в цял свят като "Анонимните", престана да извършва значими атаки благодарение на дейността на ФБР, заяви експертът в борбата с киберпрестъпленията Остин Берглас от ФБР в интервю за “Хъфингтън пост”.

"Извършените от бюрото арести, пояснява той, внесоха допълнително ниво на недоверие в движението и стана сдържащ фактор за него. В частност недоверието вътре в Анонимните е възникнало, защото арестите са направени благодарение на Хектор Монсегюр – бивш член на LulzSec, започнал да сътрудничи на ФБР", коментира Берглас.

Професорът от университета „Макгил” Габриела Коулман, която изучава Анонимните, заяви, че арестите действително са ударили по „централния възел на активност” на хакерите. Според нея обаче движението все още е живо и лесно може да се обедини за нови действия.

Анонимните стават известни след серия широко отразени от медиите хакерски атаки и атаки за отказ от услуга (DDoS) срещу правителствени, религиозни и корпоративни уебсайтове.

Членовете й, наричани „Anons“, са разпознаваеми в публичното пространство по традицията да носят маски на Гай Фокс, член на група католически заговорници, които правят неуспешен опит да осъществят така наречения Барутен заговор през 1605 г.

#ФБР #Анонимните #хакери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници