Лидия Йорданова завежда дело заради уволнението

Лидия Йорданова завежда дело заради уволнението
Бившият директор на Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ) Лидия Йорданова завежда дело заради уволнението й. Снимка: www.vestnikataka.bg
A A+ A++ A

Бившият директор на Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ) Лидия Йорданова завежда дело заради уволнението й. "Бяхме безкрайно лоялни към институцията и аз лично ще остана такава винаги. Ще съдействам с голямо желание на всеки, който иска да изясни случая. Няма по-заинтересован в случая от мен", обясни Йорданова, предаде БГНЕС.

"НЦИОМ работи по специфични задачи, които не се изпълняват от частните социологически фирми, нито от останалите вътрешни парламентарни звена. За времето, в което съм ръководила НЦИОМ, центърът е провел общо 515 планови изследвания – става дума както за количествени, така и за качествени изследвания. За 14 години имаме общо 127 изследвания на политическите нагласи, или средно по около 9 на година.

В годишните си планови изследвания сме измервали влиятелността на парламентарните групи, оценките за техните законодателни инициативи, комуникационните им умения и близостта им до хората. НЦИОМ приема заявки от народни представители за блокове въпроси във всяко месечно планово изследване", каза Йорданова по повод намерението на Миков да закрие НЦИОМ и да използва частни социологически агенции за проучванията.

#НЦИОМ #Лидия Йорданова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници