Интрига около малките партии на изборите

Интрига около малките партии на изборите
Лидия Йорданова от "Екзакта Рисърч" е на мнение, че интрига ще има около малките партии на изборите на 5 октомври. Снимка: gradski.org
A A+ A++ A

Лидия Йорданова от "Екзакта Рисърч" е на мнение, че интрига ще има около малките партии на изборите на 5 октомври. "Основният извод от нашето изследване е, че неизвестните до деня на вота остават много повече от отговорите. Неизвестни има дори около първата и втората партия. Не се знае дали ГЕРБ ще може да обедини периферния си вот, който не е малък, както и конформисткия. В момента те са привлекли твърдото си ядро, което от евровота е трайно разширяващо се и стабилно”, каза пред “Нова телевизия” Йорданова.

"БСП пък е на стойност, която би могла да падне малко, защото в момента има една мобилизация, но има и симптоми на разочарование. Преференцията играе роля на мобилизиращ фактор за привържениците на БСП”, коментира още Йорданова.

Тя е на мнение, че интрига ще има около малките партии, защото резултатите им ще бъдат пряк фактор да се определи, колко депутатите ще има от големите партии и дали ГЕРБ ще имат мнозинство.

"Реформаторският блок има твърд дял от доста време, така че ми се струва, че там има една вътрешна мобилизация. Това е формацията, в която преференциалният вот отново ще играе много голяма роля. Те имат най-висок дял желаещи да упражнят преференция”, обясни още Йорданова и допълни, че от началото на кампанията с 6-7% се е повишил пунктът на хората, които искат да гласуват преференциално, защото става все по-познат механизъм.

#ГЕРБ #Лидия Йорданова #Йорданова #механизъм #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници