Ст. Хасърджиев: Надявам се МЗ сериозно да преосмисли решението за съкращения

Ст. Хасърджиев: Надявам се МЗ сериозно да  преосмисли решението за съкращения
Д-р Хасърджиев се надява МЗ да преосмисли решението си за съкращения. Снимка: sfsmvr.org
A A+ A++ A

“Надявам се сериозно да се преосмисли решението на Министерството на здравеопазването за предстоящи съкращения и много се надявам някой да не е разбрал нещо. Ако става въпрос за грешка, тя е изключително сериозна и този, който я е допуснал, следва да си понесе последствия. Ако решението е политическо, проблемът е изключително сериозен. Видях реакцията на синдикатите. Всички са много притеснени и с право”, каза за aгенция „Фокус” д-р Станимир Хасърджиев, председател на Национална пациентска организация.

„Ако целта е да се съкращава администрация, може би не е толкова лошо. Да се съкратят хора от администрацията и по този начин да се увеличат заплатите на работещите в Спешната помощ например. Но ако целта е въобще да се правят някакви механични съкращения, защото някой така е решил и се е разпоредил, смятам, че противоречи на всякакви стратегии”, заяви д-р Хасърджиев.

Той подчерта, че в разпространеното от министерството писмо не става ясно дали се цели съкращаването на администрация, или въобще - 10% съкращения.

#Станимир Хасърджиев #организация #проблем #министерство #съкращения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници