Пишман шегаджии запушиха фонтаните в Благоевград с веро (СНИМКИ)

Пишман шегаджии запушиха фонтаните в Благоевград с веро (СНИМКИ)
A A+ A++ A

Младежко забавление предизвика сериозен проблем, съобщават от община Благоевград. 

Фонтаните на площад "Георги Измирлиев" бяха напълнени с течен препарат за съдове, вследствие на което има голяма опасност те да бъдат увредени, пишат от общината. Голямото количество пяна е сериозна предпоставка за повреда, както на филтрите, така и на помпите. Опасността от изгаряне на фонтанната система е голяма, защото до помпите достига въздух, а не вода. Усилията, които полагат служители от ОП "Строй ремонт" са насочени към изпомпване на водата, почистване на фонтанните инсталации и проверка на всички 14 помпи. 

В навечерието на 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий,на българската азбука, просвета и култура, на славянската книжовност, както и празник на града, и ден преди началото на дефилето на абитуриентите има вероятност фонтаните да не работят и да се извършват ремонтни и почистващи действия по съоръженията, съобщават още от общината.  

Фонтаните бяха пуснати съвсем скоро. Сега отново следва процедура по подготовка на препарати и пълнене на съоръженията, информират от общината. 

Снимка: Фейсбук

#Благоевград #фонтани #проблем

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай