Ивайло Пандов: Бизнесът се нуждае от партньорството с държавата

Ивайло Пандов: Бизнесът се нуждае от партньорството с държавата
Бизнесът в България се нуждае от по-засилено партньорство и комуникация с държавните институции. Снимка: www.ecomedia.bg
A A+ A++ A

„Бизнесът в България се нуждае от по-засилено партньорство и комуникация с държавните институции“, заяви за Агенция „Фокус” Ивайло Пандов, собственик на водеща фирма в общественото хранене. По думите му засиленият диалог между частните фирми и институциите може да се постигне, като се изкорени разбирането, че е срамно един министър или държавен служител да се вижда с бизнесмен.

„Не може Министерски съвет и министрите да са откъснато общество и до тях да имат достъп само избрани фирми”, коментира Пандов. Според него, държавата трябва да е открита към бизнеса и като има проблем, той трябва да може да се дискутира. „За целта трябва да има кой да те приеме и да те изслуша”, смята той.

„С всяко ново правителство се променя и цветът на бизнеса. Един път той е червен, друг път син или лилав“, коментира лидерът в общественото хранене и допълни, че всеки път, когато дойде нова власт в държавата, се появяват нови фирми, приближени до властимащите, а тези с 10-20 годишна история, които генерират работни места от години, са подлагани на натиск. Според предприемача, държавата трябва да засили контрола над всички публични регистри, като следи, дали коректно се подава информация към тях от страна на частните фирми и дали тя съответства на данните в НАП.

#бизнес #държава #министри #работни #контрол #информация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници