Фандъкова: Не искам да свързвам катастрофата с откриването на АМ "Хемус"

Фандъкова: Не искам да свързвам катастрофата с откриването на АМ "Хемус"
Според Фандъкова движението на пътен възел "Яна" е могло да бъде пуснато по-рано. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"По никакъв начин не искам да свързвам катастрофата с възможността да бъде отворена по-рано новата част от автомагистрала „Хемус”.

Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова в сутрешния блок на Нова телевизия във вторник.

„Позволих си да поискам по-рано да бъде отворен този участък, тъй като това беше възможно. Откриването и пускането на движението са две коренно различни неща. Движението може да се пуска по-рано особено на такива места, където има засилен трафик. Смятам, че не трябва да се създава неудобство на хората за такива откривания”, обясни Фандъкова.

За взрива в китайския ресторант в столицата в неделя вечерта, кметът каза: „Проверките на взрива започнаха веднага. Важно е да се правят сериозни проверки и да се борави внимателно с газови бутилки и газови инсталации. За мен важно беше да се установи дали има риск за живеещите в сградата, но няма такъв риск. За съжаление критично остава състоянието на най-тежко пострадалия при инцидента”.

По отношение на протеста в петък, Фандъкова каза, че в един момент се е получило леко напрежение, но полицията е успяла да се справи с това напрежение. „Като столица на България, София е център на всички прояви на гражданите. Длъжни сме да осигурим конституционното право на хората да изразяват своето мнение. Трябва да се реагира адекватно в такива ситуации."

"Работим в много добра координация с полицията. Апелира към всички протестиращи да не се блокират кръстовищата”, обясни още Фандъкова.

#Йорданка Фандъкова #Столична община

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници