Задържаха над 500 000 къса контрабандни цигари на Калотина

Задържаха над 500 000 къса контрабандни цигари на Калотина
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Над 500 000 къса контрабандни цигари са задържани на ГКПП-Калотина, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Акцията е проведена от служители на Гранична полиция и Агенция „Митници". При съвместна акция на ГКПП-Калотина, в която са участвали гранични и митнически служители, са задържани 560 000 къса контрабандни цигари. Поредната реализация е в резултат на съвместни екипи на Гранична полиция и Агенция „Митници" по линия на противодействието на контрабандата на акцизни стоки на всички ГКПП – та в страната. На ГКПП-Калотина бил спрян за проверка и селектиран хладилен камион с турска регистрация, пътуващ от Западна Европа през България за Турция. Рентгеновата проверка показала, че сред товарите има и такива с различна плътност. Установено било, че там са укрити 560 000 къса цигари, без акцизен бандерол и с надпис „Duty Free". Проведени са оперативно-следствени действия. Шофьорът на камиона, турски гражданин, е задържан с прокурорско постановление за 72 часа.

Образувано е досъдебно производство под наблюдението на Окръжната прокуратура в София. Действията по разследването продължават.

При други операции само за изминалото денонощие гранични полицаи са иззели над 67 000 къса контрабандни цигари. Единият от тях е на територията на РДГП – Кюстендил. В района на с. Логодаж у 31-годишния С.М са открити 32 630 къса цигари от различни марки с македонски акцизен бандерол. Последвали оперативно-издирвателни действия, в резултат на които е задържан лек автомобил „Нисан Терано", управляван от Г.К. /57 г./. В колата са открити още 12 630 къса от същите цигари. На двамата е наложена полицейска мярка, автомобилът и акцизната стока са иззети.

Уведомена е благоевградската районна прокуратура.

#ГКПП-Калотина #цигари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници