Отбелязват 110 години от Илинденско-Преображенското въстание на "Петрова нива"

Отбелязват 110 години от Илинденско-Преображенското въстание на "Петрова нива"
В събота ще се проведе тържествено възпоменание в местността "Петрова нива". Снимка: www.tourism-bg.net
A A+ A++ A

110-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание ще бъде отбелязана тържествено в местността „Петрова нива", Община Малко Търново, съобщи агенция "Фокус".

В рамките на събора ще се проведе научна конференция, посветена на годишнината от въстанието. В програмата са включени още мемориален пробег „Петрова нива", възстановка на конгреса, проведен през 1903 г. в тази местност, възпоменателно тържество пред мемориала, заря-проверка и празничен концерт.

Ще бъде отслужена и заупокойна молитва в памет на загиналите преображенци.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков ще приеме рапорта на командващия тържествената проверка и ще произнесе слово по случай 110-та годишнина от историческото събитие. Вицепрезидентът Маргарита Попова също ще посети историческата местност Петрова нива.

Министърът на външните работи Кристиан Вигенин ще посети Малко Търново по покана на кмета Илиян Янчев. Двамата ще обсъдят идеята за изграждането на модерен ГКПП, през който да минават тирове през границата с Малко Търново. Вечерта външният министър ще участва в Националния възпоменателен събор по повод 110-та годишнина от Илинденско - Преображенското въстание.

#Петрова нива #Малко Търново #Михаил Миков #Кристиан Вигенин #Маргарита Попова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници